17 Mart 2022, Güncelleme: 2 Ağustos 2024
Tüm dünyanın gündemine oturan Corona virüsü, insanlığı tehdit etmeye devam ediyor. Bugüne kadar 4.637 kişi bu virüs nedeniyle hayatını kaybetmiş durumda. 50 binden fazla kişi ise hala bu virüsle savaşıyor ve hastanelerin gözlemleri altında virüsten kurtulmaya çalışıyor. Şu ana dek enfekte olmamış insanlar ise hem kendilerini hem de sevdiklerini Corona virüsünden korumaya çalışıyorlar.
Corona virüsü, dünyadaki herkes tarafından merak ediliyor. İnsanlar, her gün kaç yeni vakanın, kaç yeni ölümün ve kaç yeni taburcunun olduğunu öğrenmeye çalışıyor, virüsün risk durumunu anlamaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz dönemlerde yetkili kurumlar ve kuruluşlar, insanların merakını giderebilmek adına interaktif internet siteleri oluşturdular. Bu siteler; toplam vaka, ölüm ve kurtulan sayılarını detaylıca gösteriyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan araştırmacılar, çalınan veriler arasında kullanıcı isimleri, şifreler, kayıtlı kredi kartları ve internet tarayıcı verilerinin olduğunı söylüyor. Bu tür sahte internet sitelerinin bir dosya indirtmeye çalıştığını ifade eden araştırmacılar, programın indirildiği anda devreye girdiğini söylüyor. Buna göre söz konusu kötü amaçlı yazılımlar, sadece Windows işletim sistemlerini etkiliyor.
İlk kez 2016 yılında keşfedilen AZORullt, fazlasıyla etkili bir araç ve bilgisayardaki tüm bilgileri çalabilmesinin yanı sıra, bilgisayara yeni dosyalar da indirebiliyor. Bu kötü amaçlı yazılımın Rus forumlarında satıldığını ifade ediyor.
Bilgisayar korsanlarının oluşturdukları sahte internet sitelerinin kolaylıkla tespit edilebileceğini ifade ediyor. Bu bağlamda bilinçli bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini ifade eden güvenlik uzmanları, Corona virüsünü takip etmek isteyenlerin çeşitli devlet kurumlarından ya da John Hopkins Üniversitesi gibi doğrulanmış kaynaklardan bilgi alabileceklerini söylüyor.
13 Haziran 2022