Bitdefender Web Siteleri İçin Gizlilik Politikası
10.05.2018’de Kabul Edilen 3.0 Sürüm

Belge, topladığımız kişisel verileri, nasıl ve nerede kullanabileceğimizi, nasıl koruduğumuzu, kime erişebildiğini, kimlerle paylaştığımızı ve nasıl düzeltebileceğinizi açıklar.

Bu gizlilik politikası, Bitdefender tarafından yönetilen tüm web siteleri veya İnternet hesapları tarafından toplanan kişisel veriler için geçerlidir. Ürün ve hizmetlerimizi kullanıyorsanız, Ev veya İşyeri çözümleri kullanıyorsanız özel gizlilik politikalarımıza bakın.

1. Genel bilgiler
Bitdefender Türkiye (bundan sonra Bitdefender olarak anılacaktır), Esentepe Mah. Atom Sok. No:18 King Plaza D:7 Şişli, İstanbul, Zincirlikuyu Vergi dairesine bağlı, 5080677971 vergi numaralı, e-posta info@bitdefender.com.tr kişisel verileri Avrupa veri koruma mevzuatı KVKK (GDPR) – AB Yönetmeliği 2016/679).
Bitdefender veri güvenliği ürünleri ve hizmetleri sunmaktadır. Amacımız bu alanlarda kaliteli ürün ve hizmetler sunarak bilgi ve ağ güvenliği sağlamak, aynı zamanda müşterilerin, internet kullanıcılarının ve iş ortaklarının gizlilik ve kişisel verilerine saygı duymaktır.
Bu amaçla, sadece belirtilen amaçlar için kesinlikle gerekli olan kişisel verileri en iyi çabalar temelinde topluyoruz.

Avrupa mevzuatı tanımına göre kişisel veriler (KVKK – 2016/679 Yönetmeliği: tanımlanmış veya tanımlanabilir gerçek bir kişiyle ilgili herhangi bir bilgi (‘veri konusu’); tanımlanabilir bir kişi, doğrudan veya dolaylı olarak, özellikle bir kimlik numarasına veya fiziksel, fizyolojik, zihinsel, ekonomik, kültürel veya sosyal kimliğine özgü bir veya daha fazla faktöre referansla tanımlanabilen kişidir;

Bu bağlamda, Bitdefender kişisel verileri aşağıdaki ana amaçlarla işler:

• Web sitesi yönetimi ve güvenliği
• Sorgularınıza ve yorumlarınıza yanıt verme
• Bitdefender’ın kendi ihtiyaçları için pazarlama.
• İstatistiksel analiz ve piyasa çalışmaları;

2. Toplanan kişisel veriler
Bitdefender kullanıcılarından dört farklı şekilde kişisel bilgi toplayabilir:
1. doğrudan bir kullanıcı tarafından sağlanır;
– dolaylı olarak web siteleri tarafından sağlanır, örneğin:
2. web sitelerimizi barındıran sunucular tarafından kaydedilen trafik verileri;
3. bazı kişisel bilgileri paylaşabilecek çerezler.

2.1. Doğrudan bir kullanıcı tarafından sağlanan kişisel veriler – örneğin, bir web sitesi formu doldurduğunuzda veya blogumuza bir yorum gönderdiğinizde, adınızı, soyadınızı ve / veya e-posta adresinizi sorabiliriz, böylece güncellemeler, bildirimler veya destek sağlamak için sizinle iletişim kurabiliriz.

Tüm bu veriler, sizin talebiniz üzerine veya bültenimize veya ticari iletişimimize abone olduysanız, pazarlama amacıyla sizinle iletişim kurmak için kullanılmaktadır. Bu verilerin işlenmesinin yasal dayanağı, ilgili bilginin alınmasında veya bültenimize abone olunmasında veri sahibinin rızasıdır. İşleme süresi, saygılı bilgi ve talep gönderilinceye kadar, daha fazla takip gerektirmediğinden emin olmak için 30 günlük bir süredir.

Haber bültenimize veya ticari iletişimlerimize aboneliğinizle ilgili olarak, siz onayınızı geri çekinceye veya son 5 yıl içinde e-postamızla iletişim kurmadıkça iletişimimizi sürdüreceğiz.

Ayrıca, ürünlerimizi veya hizmetlerimizi satın almak için verilerinizi tamamladıysanız, ancak tüm satın alma sürecini tamamlamadıysanız size takip mesajları gönderebiliriz. Bu veri işlemenin yasal dayanağı, bir sözleşmeye girmeden önce veri sahibinin talebi üzerine KVKK’nın 6 (1) b Maddesidir. Bir parçası olduğunuz sözleşmeyi gerçekleştirmek amacıyla verilerin daha uzun süre saklanabileceği satın alma işlemini tamamlamazsanız, bu veriler maksimum 30 gün boyunca saklanır.

2.2. Trafik verileri – bir kullanıcı bir web sitesini ziyaret ettiğinde, IP adresi, ziyaretin tarihi ve saati veya sizi Bitdefender web sitelerine gönderen tavsiye web sitesi gibi belirli bilgileri otomatik olarak gösterir. Bitdefender, diğer herhangi bir web sitesi yöneticisi gibi, bu tür bilgileri sınırlı bir süre için kaydedebilir. Google Analytics, Adobe Analytics gibi trafik analizinin diğer harici hizmetlerini de kullanıyoruz.

Tüm bu veriler yalnızca web sitesi iyileştirme veya istatistiksel amaçlar için değil, aynı zamanda web hizmetlerimizi geliştirmek ve güvenliğini sağlamak için de kullanılır. Bu verilerin çoğu yalnızca toplu veri olarak kullanılmaktadır. Veriler sadece bu amaçlar için gerekli oldukları sürece saklanır. Bu koleksiyonun yasal dayanağı, web sitenizin güvenliğini sağlamak için web sitemizi geliştirmek için meşru menfaattir. İşleme süresi, ziyaret tarihinden itibaren 1 yıldır.

2.3. Çerezler – Kullanıcılarımıza özelleştirilmiş bir deneyim sunmak için Bitdefender, tercihlerinizi saklamak ve izlemek için çerezleri kullanabilir. Çerezler, web sitesi optimizasyonu veya pazarlaması için de kullanılabilir.

Örneğin, dilinizi, iletişim oturumlarınızı veya ayarlarınızı hatırlamak, web sitemizin doğru çalışması için gerekli diğer ayrıntılar gibi kimlik veya iletişim amacıyla birinci taraf çerezlerini kullanıyoruz. Bazen, Bitdefender web sitelerinde gezinirken üçüncü taraf çerezleri yerleştirebilen harici Bitdefender hizmetlerini kullanabiliriz, amaçları web sitesinde belirtildiği gibi pazarlama, trafik analizi ve sosyal medya paylaşımı içindir.

Çoğu tarayıcı çerezleri otomatik olarak kabul edecek şekilde yapılandırılmıştır. Ancak, her çerez yerleştirildiğinde size bildirmek veya hatta çerezleri reddetmek için tarayıcıyı yeniden yüklemeye veya

kurmaya karar verebilirsiniz. Tarayıcınız tüm çerezlere izin vermeyecek şekilde yapılandırılmışsa, web sitemizin bazı bölümleri doğru görüntülenmeyebilir.
Çerezleri reddetmek istiyorsanız, çerezleri silmek veya engellemek veya bu işleve sahip eklentileri yüklemek için tarayıcı ayarlarınıza gidin. Geçerli ayarlar kullandığınız tarayıcıya bağlıdır:

Internet Explorer – http://windows.microsoft.com/en-gb/internet-explorer/delete-manage-cookies
Mozilla Firefox –
https://support.mozilla.org/tr-TR/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer
Google Chrome – https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=tr
Safari – https://support.apple.com/kb/PH19214?locale=tr

Bu tarayıcıda, müdahaleci çerezleri engelleyen üçüncü taraf uzantıları da kullanabilirsiniz. Aşağıdaki uzantılar şu anda piyasadaki en popüler gibi görünüyor (alfabetik sırayla): AdBlock Plus, Ghostery, Privacy Badger veya uBlock.

Bu veri toplamanın yasal dayanağı, web sitemizi belirli bir tarayıcıdan ilk kez ziyaret ettiğinizde alınan onaydır. Daha sonra, kullanabileceğimiz çerezleri devre dışı bırakma ve kullandığımız çerezler ve amaçları hakkında daha fazla bilgi okuma fırsatımız olacak. Kapsam dışında kalmayı seçerseniz, seçiminizi bir çereze kaydettiğimizi lütfen unutmayın; bu nedenle, tüm çerezlerinizi silerseniz, sizden tekrar istediğimiz seçimi isteyeceğiz.
Bu çerezlerin işleme süresi, her çerez ayarına bağlı olarak maksimum 50 aydır.

3. Kişisel Verilerin Korunması
Bilgi güvenliği hizmetlerinde lider olarak gizlilik ve veri koruma bizim için hayati önem taşımaktadır. Toplanan kişisel verilere erişim sadece Bitdefender çalışanları ve bu bilgilere erişmesi gereken veri işlemcileri ile sınırlıdır. Tüm Bitdefender bilgi güvenliği politikaları ISO 27001 sertifikalıdır.

Bitdefender toplanan kişisel verileri işlemek için diğer BT şirketlerini kullanabilir. Bu şirketler veri işlemcileri olarak kabul edilir ve işlenen verilerin gizliliğini korumak ve Bitdefender ile en az aynı seviyede güvenlik sunmak için sıkı sözleşme yükümlülüklerine sahiptir. Veri işlemcileri, üçüncü tarafların

Bitdefender adına kişisel verileri işlemesine izin vermeme ve verilere erişme, kullanma ve / veya bunları güvenli ve gizli tutma yükümlülüğüne sahiptir.

Bitdefender, kişisel verileri Romanya, İrlanda ve Avrupa Birliği’nde veya ABD-AB Gizlilik Kalkanı programı kapsamında sertifikalı şirketler de dahil olmak üzere Avrupa Birliği standartlarına göre yeterli düzeyde kişisel veri koruması sunan başka herhangi bir yargı sisteminde barındırabilir.

Gizlilik yükümlülükleri ve güvenlik gereklilikleri nedeniyle, kullanılan her işlemcinin adı ve ayrıntıları ile ilgili bilgiler sadece yetkili makamlara verilecektir.

Aşağıdaki veri işlemci türleri kullanılmaktadır:
Romanya, Türkiye, İrlanda ve ABD’de barındırma hizmetleri;
Romanya, Türkiye, İrlanda, Polonya ve ABD’de kanal iletişimini desteklemek;
Romanya, Türkiye ve ABD’de pazarlama hizmetleri (e-posta pazarlaması dahil).
ABD’deki tüm veri işlemcilerimiz ABD-AB Gizlilik Kalkanı programında sertifikalandırılmıştır.

Bitdefender web sitelerinin belirli bölümlerine erişim bir kullanıcı adı ve parola ile korunmaktadır.

Bu şifreyi açıklamamanızı öneririz. Bitdefender hiçbir zaman hesabınızın şifresini herhangi bir mesaj veya telefon görüşmesi yoluyla istemez. Sizden, bunu yapmanızı isteyen kimseye şifrenizi açıklamamanızı tavsiye ederiz. Mümkünse, her oturumdan sonra çevrimiçi hizmetler hesabınızdan çıkış yapmanızı öneririz. Ayrıca, Bitdefender hizmetlerinde gezindikten veya kullandıktan sonra tarayıcı penceresini kapatmanızı öneririz. Maalesef, İnternet üzerinden veri aktarımı %100 güvenli olamaz. Sonuç olarak, kişisel verileri koruma çabalarımıza rağmen, Bitdefender bilgi sunucularımızda olana kadar kullanıcı tarafından iletilen bilgilerin güvenliğini garanti edemez veya garanti edemez. Gönderdiğiniz tüm bilgiler kendi sorumluluğunuzdadır.

4. Kişisel verilere erişimi olan kişiler
Prensip olarak, Bitdefender, yukarıda belirtilen istisnalar olmaksızın, kullanıcıları hakkında kişisel verileri üçüncü taraflara açıklamayacaktır. İstisnai olarak Bitdefender, yetkili makamlara, yürürlükteki yasalara göre yasal talepleri üzerine veya müşterilerimizin ve Bitdefender’ın haklarını ve çıkarlarını korumak için gerekli olduğunda kişisel verileri ifşa edebilir.

5. Kişisel veri haklarınız
Avrupa Birliği’nin uygulanabilir veri koruma mevzuatına göre, veri sahipleri verilere erişim, düzeltme, silme, işleme kısıtlaması, işleme itiraz ve veri taşınabilirliği hakkına sahiptir. İşlemenin rızayı temel alması durumunda, istediğiniz zaman geri çekme hakkına sahipsiniz.
Bu hakları kullanmak için tarihli ve imzalı yazılı bir talep gönderebilir ve yukarıda belirtilen Bitdefender Türkiye merkezine veya info@bitdefender.com.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz. Yetkili bir denetim makamına şikâyette bulunma hakkına da sahipsiniz.

6. Yayınlanma tarihi
Gizlilik politikası 10 Mayıs 2018 tarihinde kabul edilmiştir ve değişikliklerden önce veya gelecekteki bildirimde bulunulmaksızın her defasında gerekli olacaktır. Yeni sürüm web sitesinde yayınlandığında yürürlüğe girecek ve buna göre işaretlenecektir. Bu belgeye https://www.bitdefender.com.tr/gizlilik-politikasi adresinden ulaşılabilir.