fbpx
background

ŞİRKETLERİN SİBER GÜVENLİKTEKİ EN ZAYIF HALKASI: ÇALIŞANLAR

Bitdefender Türkiye

29 Haziran 2022, Güncelleme: 2 Ağustos 2024

ŞİRKETLERİN SİBER GÜVENLİKTEKİ EN ZAYIF HALKASI: ÇALIŞANLAR

ÇALIŞAN İHMALKARLIĞI ŞİRKETLERİN SİBER RİSKLERİNİ ARTIRIYOR

ŞİRKETLERİN %92’Sİ İÇ TEHDİTLERE KARŞI ENDİŞE DUYUYOR

Yapılan yeni bir araştırma sonuçlarına göre şirketlerin siber güvenlikteki en zayıf halkası ne hacker saldırıları ne de fidye yazılımları!. Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs, şirketlerin %92’sinin siber güvenlik konusundaki en büyük endişesinin çalışan ihmalkarlığı olduğu vurguluyor.

Şirketler, siber güvenlik konusunda hem saldırganları daha iyi anlamak hem de savunmalarını yeterli düzeye getirebilmek için sürekli çabalıyor. Birçok sektörden şirket ve IT yöneticileri ile yapılan yeni bir araştırma sonuçları ise şirketlerin en zayıf halkasının çalışanlar olduğunu gösteriyor. Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs’e göre şirketlerin, siber güvenlik planlarında iç tehditleri daha çok göz önünde bulundurması gerekiyor.

Şirketlerin %92’sinin Zaaf Noktası İç Tehditler

KnowBe4 şirketinin finans, teknoloji, sağlık, enerji, kamu hizmetleri, eğitim ve ulaştırma gibi kilit sektörlerden 350 şirketin IT yöneticileri ile gerçekleştirdiği anketi değerlendiren Bitdefender Antivirüs, şirketlerin %92’sinin çalışanları üzerinden gerçekleşebilecek bir siber saldırıdan endişe duyduklarını ve iç tehditler konusunda zaafları olduğunu belirtiyor.

Çalışan İhmalkarlığı Siber Tehditlere Davetiye Çıkarıyor

Ankete katılan IT yöneticilerinin, çalışan ihmalkarlığının şirketlerine önemli zararlar verdiği endişesi duydukları görülüyor. Çoğu zaman şirket savunmasını tehlikeye atan durumun kimlik avı saldırısı ile geçekleştiğini belirten Bitdefender Antivirüs, e-postalar, bağlantılar, ekler, web sayfaları kullanılarak yapılan saldırılar ile etkileşime giren çalışanların, siber saldırıların bir parçası haline geldiğini ve şirketlerin siber güvenlikleri için savunma stratejilerini, çalışanlarının ihmalkarlıklarına göre de oluşturması gerektiğini vurguluyor. IT yöneticilerinin %59’unun üst düzey yöneticilerden destek görmemesi ve şirketlerin %75’inin siber güvenliklerini sağlamlaştırmak için yeterli bütçe ayıramamaları da anketin dikkat çeken bulguları arasında.

Şirketlerin Ağ Trafiklerini Güvende Tutmaları Gerekiyor

Bitdefender Antivirüs’e göre çalışanların ihmallerinden doğabilecek zararları en aza indirebilmek için çözüm arayan şirketlerin öncelikle ağ trafiklerini güvenli tutmaları gerekiyor. Şirketler, katmanlı bir güvenlik stratejisine sahip olup yapay zeka ve makine öğrenmesinden yararlanarak içeriden gelebilecek tehditleri önemli ölçüde azaltabilirler. Ağ trafiklerini güvende tutabilmek için de mevcut güvenlik uygulamalarıyla kusursuz bir şekilde uyum sağlayan ve yalnızca tehdit avcılığını kolaylaştırmakla kalmayıp, aynı zamanda uyumluluk çabalarına da yardımcı çözümler sunan ağ trafiği güvenliği analitiğinden faydalanabilirler.

Bitdefender Türkiye

Bitdefender, 2001 yılında kurulan ve siber güvenlik alanında dünya çapında lider konumda olan bir şirkettir. Sınıfının en iyisi tehdit önleme, algılama ve yanıt çözümleri sunarak, milyonlarca tüketici, kurumsal ve hükümet ortamını korur. Şirket, kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma, IoT güvenliği, yapay zeka ve davranışsal analiz gibi alanlarda öncü yeniliklere imza atar. Bitdefender Labs, her dakika yüzlerce yeni tehdit keşfederek günlük milyarlarca tehdit sorgusunu doğrular ve bu derin araştırma yatırımlarıyla sektördeki en güvenilir uzmanlardan biri olarak öne çıkar. Teknolojisi, dünyanın en tanınmış 180’den fazla teknoloji markası tarafından lisanslanmıştır ve 170’ten fazla ülkede geniş bir müşteri ağına sahiptir. Uzman yazar kadromuz, siber güvenlikteki en güncel tehditleri ve etkili çözümleri kullanıcılarla paylaşarak dijital dünyada daha güvenli bir ortam sağlamayı hedefler. Sürekli gelişen tehditlere karşı en iyi koruma yöntemlerini sunmak için yüksek bir tutku ve sorumluluk taşıyoruz.

Tümünü Görüntüle

İlgili İçerikler