Öncelikle KVKK nedir konusuna değinmek gerekirse, kişisel verilerin korunması kanununa ilişkin kısaltılmış terim olan KVKK ile ilgili günümüzde pek çok açıdan merak edilen şey de internet ortamında KVKK risk yönetimi nasıl yapılacağı yönünde oluyor.

Kişisel verilerin korunması kanunu içinde belirtilen korunma kanunlarından biri de risk analiz ve değerlendirme süreciyle ilgili olurken bu anlamda ISO 27001 temel eylemlerle beraber hareket edilerek bu konuda gerekli risk yönetimi yapılmaktadır.

KVKK’ya ilişkin bir risk yönetimi analizi yapmak için risk yönetim politikası oluşturularak, değerlendirme prosedürüne ilişkin şekilde de eylemlerde bulunabilirsiniz. Bununla beraber her departmanına riskler kişisel veriler adı altında gözetilerek gerekli önlemlerin alınması ve sağlanması da gereklidir. Risk transfer kriterleri belirlenmeli, ofis içi ya da iş yapılan bilgisayar ve internet çıkışlarında buna göre koruma programları yüklü olmalıdır.

Her açıdan değerlendirildiğinde 6698 sayılı kişisel verilerin korunması kanunu olan KVKK riski kişisel verilere dayalı insanların özel hayat gizliliği ve temel hak ve özgürlüklerin korunmasına bağlı verilerin korunmasına dayalıdır. Bu açıdan kullanılan bilgisayar ve internet ortamlarında kişisel verileri işleyen her türlü kurum ve kuruluşun da pek çok sorumluluğu altında yayın yaptığınızı unutmamalısınız.

risk-yonetimi-management-bitdefender

En İyi KVKK Riskini Azaltan Virüs Programı Hangisidir?

Bu noktada faydalanacağınız şey kvkk verilerini koruma üzerine uygun bir program olacaktır. KVKK’ya yönelik sistemi güçlü bir şekilde koruyacak olan ve çıkarılabilir disklerin, dosyaların her türlü 3. kişiler tarafından erişimine dair şifrelenmesini sağlayacak bir virüs programı önemlidir. Bu aşamada çeşitli virüs programları piyasada bulunur olsa da her zaman ismiyle tanınır ve bilinir olan bir marka gerekmektedir.

Günümüzde de en iyi kvkk riskini azaltan virüs programı olarak BitDefender programı önerilmektedir. KVKK’ya göre risk analizlerini en iyi şekilde yaparak rahatlıkla kullanım sağlayacağınız bu program ile güvenli bir prtamda şifreleme ilkeleri güçlü olan veri güvenliğini de en iyi şekilde sağlamış olabilirsiniz. Günlük hareketleri ve iş sürecinizi hiçbir şekilde olumsuz açıdan etkilemeyecek olan bu program, kısa dağıtım süreci ve yardım ihtiyaçları doğrultusunda da kolay kullanımı sayesinde veri güvenliğini güçlü bir şekilde sizlere sunar.

Her açıdan bakıldığında hem mobil telefon hem de tabletlerde de kullanacağınız, kolay yüklenebilir ve kullanımı basit olan bu programlar kimliğin doğrulanmasıyla beraber kaçak girişlere dair veri güvenliğini de üst seviyede korumuş olur.

Veri sızıntısı önleme olarak tanımlanan rakibe karşı ya da kendi kuracakları sisteme karşı veri güvenliğini dışarıya kapatmayı istediğinizde bu programlarla başarılı olabilirsiniz. Saldırı veya şantaj denemeleriyle beraber verilerinizin veri hırsızlığı yapan firmalar tarafından ele geçirilmesinin de önüne geçer. Bu konuda ücretsiz demo antivirüs programıyla birlikte Bitdefender programını deneyebilirsiniz.

Sürüm neticesinde süreli bir sürüm olup tam sürüm kullanma iznini sizlere verir. Bu sayede programın internet güvenliği ile verilerinizi saklanması, güvenliği sağlanmasına ilişkin en iyi korumayı sağlayacağından da emin olabilirsiniz.

Çevrimiçi ortamda tüm kontrolleri elinin altına alarak işlem sağlayan bu program ile hem mobil dünyada hem de masaüstü bilgisayarda gerekli uyumu sağlayabilirsiniz. En iyi şekilde de bu programlarla beraber verinizin güvenliğini sağlamış olabilirsiniz.

İnternette virüsten korunma konusunda veri güvenliğini korumak istiyorsanız, verileriniz kadar iş sürecinizde iş evraklarınızın dahi herhangi bir şantaj ya da rakip firmalar tarafından çalınmasını önlemek istiyorsanız bu konuda Bitdefender ile tanışın. Ücretsiz sürümü deneyerek memnun kalmanız halinde de yıllık lisans ödemeleri yaparak satın alım işlemlerinizi güvenle yapabilirsiniz. Hemen siz de denemek için ücretsiz antivirüs programının sitesine erişerek detaylara ulaşabilirsiniz.