ÇEREZ POLİTİKASI

1.ÇEREZ POLİTİKASI NEDİR?

Çerez, bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde bilgisayarınızda ya da mobil cihazınızda depolanan küçük metin dosyalarıdır. Bu dosyalarda IP adresiniz, oturum bilgileriniz, eriştiğiniz sayfalar… vb. verileriniz saklanabilmektedir. Çerezler sayesinde internet sitesi tercihleriniz hatırlanabilir, oturumunuzun açık tutulması sağlanabilir ya da size ilgilendiğiniz içerik sunulabilmektedir.

Çerezler, mobil cihazlarda depolanma süreleri ve kimin tarafından yerleştirildikleri gibi kriterlere göre farklı türlere ayrılmaktadır. Bu bağlamda çerez türlerini; kalıcı çerezler, oturum çerezleri, birinci taraf çerezleri ve üçüncü taraf çerezler olarak sıralayabilmek mümkündür.

2.ÇEREZ POLİTİKASININ AMACI

Çerez Politikası, internet sitesi kullanıcılarını çerezlere ve kullanılan çerez türlerine ilişkin olarak bilgilendirmek ve çerez tercihlerinin nasıl yönetilebileceği konusunda yol göstermek amacıyla hazırlanmıştır. Laykon Bilişim Teknolojileri A.Ş. (Bundan sonra kısaca “Bitdefender” veya “Şirket” olarak anılacaktır.) birçok internet sitesinde olduğu gibi internet sitesi kullanıcılarının ziyaret deneyimlerini iyileştirmek ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla çerez vb. teknolojiler kullanmaktadır.

Belirtmek isteriz ki Bitdefender, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanun’un 3. maddesi uyarınca “Veri Sorumlusu” sıfatıyla çerez politikası kapsamında kişisel verilerinizi işlemektedir.

 

 

Veri Sorumlusu         : Laykon Bilişim Teknolojileri A.Ş.

Adres                          : Atom Sok. No:18 Kat Bağımsız Ofis Bölümü No:7 Şişli

Tel                                : 0 (212) 709 2848

E-posta                       : [email protected]

3.İNTERNET SİTEMİZDE KULLANILAN ÇEREZLER

İnternet sitemizde sizlere hizmet verebilmek amacıyla farklı çerezler kullanılabilmektedir. Her şekilde kullanılan çerezlerin Gizlilik Politikasına ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hükümlerine uygun olduğunu belirtmek isteriz. Bu bağlamda sitemizde kullanılan çerezler aşağıdaki gibidir:

 

-İşlevsellik Çerezleri                                     : İnternet sitesini tekrar ziyaret ettiğinizde dil tercihlerinizin, bölge seçiminizin vb. hatırlanmasına olanak sağlar.

 

-Hedefleme/Reklam Çerezleri                     : Bitdefender internet sitesinde hedefleme ve reklam amacıyla farklı birinci taraf ve üçüncü taraf çerezler kullanmaktadır. Bu çerezleri tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek ya da işbu politikada gösterildiği şekilde çerez tercihlerini değiştirerek engellemeniz mümkündür.

 

-Zorunlu Çerezler                                         : İnternet sitesinin doğru bir şekilde çalışmasını sağlayan ve özelliklerini kullanmanıza imkân veren teknik çerezlerdir. Oturum çerezi kategorisinde yer alırlar. Bu çerezlerin engellenmesi halinde internet sitesi özelliklerinin kullanılamaması sonucu doğar. Zorunlu çerezlerin kullanımı için onayınız gerekmemektedir.

 

-Analitik Çerezler                                         : İnternet sitesi deneyiminizi iyileştirmek amacıyla analitik çerezler kullanılır. Analitik çerezler, internet sitesini nasıl kullandığınızı (hangi sayfaları ziyaret ettiğini, ziyaret süresini vb.) anlamanızı sağlar. Sunduğumuz içerikleri geliştirebilir ya da internet sitesi tasarımını değiştirebilirsiniz.

4.ÇEREZ TERCİHLERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ

Çerez tercihlerini değiştirme şansınız bulunmaktadır. Bu bağlamda bazı çerezlerin kullanılmasını engelleyebilirsiniz. Çerezlere izin verilmemesi halinde internet sitesinin bazı özelliklerinin işlevselliğini yitirebileceğini hatırlatmak isteriz. Çerez kullanımını onaylamıyorsanız internet sitesine devam etmemenizi ya da çerez tercihlerinizi işbu politikada gösterildiği şekilde değiştirmenizi rica ederiz.

Çerezleri kullandığınız tarayıcının ayarlarını değiştirerek kişiselleştirmeniz ya da tamamen engellemeniz mümkündür. Farklı tarayıcılar için izlenmesi gereken adımlar aşağıdaki gibidir. Eğer tarayıcınız bahsi geçen tarayıcılardan farklı ise; ilgili tarayıcının yardım veya destek sayfasını inceleyebilirsiniz.

5.ÇEREZ POLİTİKASI KAPSAMINDA VERİ İŞLEME AMAÇLARI, VERİ TOPLAMA YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEPLERİ, KİMLERE VE HANGİ AMAÇLARLA VERİ AKTARILABİLECEĞİ

İnternet sitesini ziyaretiniz esnasında cihaz bilgileri, erişilen sayfalar ve konum bilgileri şirketimiz tarafından işlenmektedir. Söz konusu kişisel verilerin işlenme amaçlarını aşağıdaki gibi izah etmek mümkündür:

  • Yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi
  • Ürün / hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi
  • Reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin yürütülmesi
  • Müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi
  • Müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi
  • Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi
  • Bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi

 

Kişisel verileriniz internet sitesi üzerinden otomatik yollar vasıtasıyla elde edilmektedir. Kanunun 5. maddesinin 2. fıkrası uyarınca; bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması, ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanılmak suretiyle veri işleme faaliyeti yapılmaktadır.

Çerez politikası uyarınca elde edilen kişisel verilerinize herhangi bir aktarım faaliyeti uygulanmamaktadır.

6.KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU UYARINCA KİŞİSEL VERİLERİNİZE İLİŞKİN HAKLARINIZ

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca kişisel verilerinizin ve/veya özel nitelikleri kişisel verilerinizin korumasına özen gösteriyoruz. Bu bağlamda Gizlilik Politikamızdaki esaslara, işbu çerez politikamıza ve Kişisel Verilerin Korunması Kanununa riayet ediyoruz.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11. maddesinde veri sahibi olarak kişisel verilerinize ilişkin haklarınız;

  1. a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  3. c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  4. ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  5. d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  6. e)“Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hâle getirilmesi” başlıklı kanunun 7. Maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  7. f) Eksik ya da yanlış işlenmiş verinin düzeltildiğini veya ilgilinin talebi üzerine verinin silindiğini veyahut yok edildiğine ilişkin bilginin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  8. g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  9. h) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.”şeklinde hüküm altına almıştır.

 

Yukarıda sayılan haklarınıza ilişkin taleplerinizi “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” de öngörülen başvuru usullerine uygun olarak şirketimize iletmeniz durumunda Bitdefender talebinizi niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi hâlinde, Bitdefender, Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücreti alabilecektir. Başvuruya ilişkin “6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uyarınca Bilgi Talep Formu”’na internet sitemizden ulaşabilmeniz mümkündür.

 

Laykon Bilişim Teknolojileri A.Ş.